karolinadomagala666
2 babcia abama piecze wiekkanocna babe drozdzowa . z przepiu wynika ze powina zmieszac make tluszcz i cukier w stosunku 12:3:5 ile ma wzasc cukru i tluszczu jesli ma tylko 0,6 kg maki??
Odpowiedzi: 15
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
isabell
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
Delice
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
Delice
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
Delice
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
Delice
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
Delice
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
Delice
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
Delice
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
Delice
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
Delice
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
Delice
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
Delice
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
Delice
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
Delice
12+3+5=20 mąka: 12/20 tłuszcz: 3/20 cukier: 5/20 Proporcje: 12/20 - 0,6 3/20 - x x= 3/20*0,6 / 12/20=0,15 12/20 - 0,6 5/20 - y y= 5/20*0,6 / 12/20=0,25 Odp. Powinna wziąć 0,15kg tłuszczu i 0,25kg cukru.
Delice
Najnowsze pytania w kategorii Matematyka
Ładuj więcej