Kategorie

    • aguska61
    • 26.11.2009
     

    państwo Podróżniccy wyjechali na wycieczkę do Paryża 25VI o godzinie 6.30 . wycieczka trwała 203 godziny . do domu wrócili
    a)2 VII o godzinie 11;30
    b)2 VII o godzinie 17;30
    c) 3 VII o godzinie 11;30
    d) 3 VII o godzinie 17;30

    obliczenia

    • ewelinka18574
    • 26.11.2009
     
    203:24=8.333
    8*24=192
    203-192=11
    25.06+8=03.07
    6.30+11=17.30
    Czyli odpowiedż d
    • skasowany.6131
    • 26.11.2009
     
    Od 6.30 do 12:00 minęło 6,5 godziny
    Od 12:00 do 24:00minęło 6 godz.
    6,5h + 6h = 12,5h

    203h - 12,5h = 190,5h

    190,5h : 24h = 7,... (dni)
    24h * 7 = 168h

    190,5h - 168h = 22,5h
    22,5h - 22:30

    Wrócili 3 VII o godz. 11:30
    • skasowany.6131
    • 26.11.2009
     
    Evelinka pominęła 25VI ;-)
    •  
      Hargen
    • 26.11.2009
     
    203h= 8d 11h
    25 VI ---> czerwiec ma 30 dni
    25+8d=33dni
    1m--->3d
    11+6:30=17:30

    3VII o 17:30
    •  
      Hargen
    • 26.11.2009
     
    Odpowiedź D
    • Majaa3
    • 26.11.2009
     
    D
    • Niunia11
    • 26.11.2009
     
    d :*
    • syciak
    • 26.11.2009
     
    d
 

Korzystanie z Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz zablokować cookies zmieniając ustawienia w Twojej przeglądarce.