Kategorie

    • szarow22
    • 9.03.2011
     

    zredukuj wyrazy podobne

    -2-2a+3
    2a-3b+3a-2b
    2y-6y+4x-2x
    2x+3-6x-10
    -x+2x+(-6)+x-4

    • Anuuula1992
    • 9.03.2011
     
    -2-2a+3=-2a+1
    2a-3b+3a-2b=5a-5b=5(a-b)
    2y-6y+4x-2x= -4y+2x
    2x+3-6x-10=-4x-7
    -x+2x+(-6)+x-4=2x-10=2(x-5)
    •  
      jareczka
    • 9.03.2011
     
    -2-2a+3=-2a+1
    2a-3b+3a-2b=5a-5b
    2y-6y+4x-2x=2x-4y
    2x+3-6x-10=-4x-7
    -x+2x+(-6)+x-4 =2x-10
    • majfranek
    • 9.03.2011
     
    -2-2a+3=1-2a
    2a-3b+3a-2b=5a-5b
    2y-6y+4x-2x=2x-4y
    2x+3-6x-10=-4x-7
    -x+2x+(-6)+x-4 =x-6+x-4=-10
    • majfranek
    • 9.03.2011
     
    -x+2x+(-6)+x-4 =x-6+x-4=2x-10 ---poprawiłem kliknęło się
 

Korzystanie z Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz zablokować cookies zmieniając ustawienia w Twojej przeglądarce.