Kategorie

    • KlamciaCiumek
    • 5.11.2009 zmieniony
     

    1.Usuń nawiasy i zredukuj wyrazy podobne

    a). -5x+(-2y+4x)-(7x-8y-x+(2-6y)=


    b). -9z-(4-3z)-8y-(-7z+8y)+(-2y-7)=


    2. Wykonaj redukcję wyrazów podobnych i oblicz wartość lidzbową wyrażenia.

    c). -(12 pierwiastek c-c)+(-8c+13 pierwiastek c )= dla c=4

    • kasiulla
    • 5.11.2009
     
    1. -5x - 2y +4x -7x +8y + x - 2 + 6y = -7x + 12y -2
    -9z - 4 + 3z - 8y + 7z - 8y - 2y - 7 = z -18y -11
    • aneczka2101
    • 5.11.2009
     
    -1x-7x-2y+2
    • olaslub
    • 6.11.2009
     
    1. -5x - 2y +4x -7x +8y + x - 2 + 6y = -7x + 12y -2
    -9z - 4 + 3z - 8y + 7z - 8y - 2y - 7 = z -18y -11
 

Korzystanie z Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz zablokować cookies zmieniając ustawienia w Twojej przeglądarce.