Mini ankieta
Podaj rok urodzenia:




Kategorie

  1.  
    Technika!!Pilne!!
    1.Wyszukuj w ogólnodostępnych źródłach informacje na temat współczesnych sposobów wytwarzania masła.Przedstaw proces technologiczny w punktach w postaci planu.
    2.Na podstawie dostępnych źródeł określ i napisz na czym polegają różnice w konserwowaniu żywności na skalę przemysłową i w indywidualnym gospodarstwie domowym.
    3.Napisz jakie metody konserwacji żywności stosowane są we współczesnych gospodarstwach domowych a jakie metody stosowała Twoja babcia i prababcia.
    4.Podaj kilka współczesnych metod konserwacji żywności.
    5.Wypisz zalety segregacji odpadów oraz związane z nią trudności które napotykają osoby dbające o środowisko.
    6.Zaproponuj sposób segregacji odpadów który możne wprowadzić w Twoim domu.Jeżeli w domu już segreguje się odpadu opisz ten proces.
    7.Zaproponuj sposób segregacji odpadów,który można wprowadzić w Twojej szkole.Jeżeli w szkole już funkcjonuje segregacja odpadów opisz ten proces.
    8.Wymień znane Ci potrawy które przyrządza się stosując procesy obróbki cieplnej.

    Jest to z techniki
    w praktyce wydawnictwo nowa era 1 gimnazjum.
    • jar_mul
    • 7.11.2010
    • UWAGA: 12 osoby uznały to rozwiązanie jako niepoprawne.
     
    nie wiem


Rozwiąż to zadanie