sarusia177

Jakimi sposobami zabezpieczano żywność przed zepsuciem ? Wymień je

+0 pkt.
Odpowiedz

Odpowiedzi: 2

about 14 years ago

peklowanie chowanie żywności do lodówki lub w miarę możliwości do zamrażalki - nie pozostawianie pożywienia w miejscu nasłonecznionym i wilgotnym

oliiwka

Newbie Odpowiedzi: 1 0 people got help
about 14 years ago

Czynnikami naturalnymi , powodującymi stałe obniżanie się jakości, aż do zepsucia włącznie lub oddziałującymi niekorzystnie w sposób pośredni, są: (powietrze, światło, temperatura, wilgotność, czas, drobnoustroje) Oto sposoby by zabezpieczyć żywność przed zepsuciem: -Pasteryzacja -Mrożenie -Kiszenie, kwaszenie -Suszenie -Wędzenie -Solenie -Apertyzacja

iamherexd

Rookie Odpowiedzi: 22 0 people got help

Najnowsze pytania w kategorii Historia

Ładuj więcej